Huiskamer schoonmaak tips!

De huiskamer krijgt geregeld een poetsbeurt omdat daar het meeste in geleefd wordt en de ontvangstruimte is van de visite. Maar voor een grondige schoonmaak is vaak geen tijd, dus maak je borst maar nat!
huiskamer poetsbeurt schoonmaak tips en ideeen DroomHomeLekker Opruimen

Tips:
Ruim eerst alle spullen op die niet in de huiskamer thuishoren. Zo maak je ruimte om te manoeuvreren.
*
Vlekken op de muren lekker soppen, check voor stoffige hanglampen, vieze deurknoppen, stopcontacten en ventilatieroosters. Droog schoongemaakte verlichting voor het “aan” zetten.

*
Stof foto’s, schilderijen en kunst aan de muur met een plumeau. Wees voorzichtig en spuit geen schoonmaakmiddel op de frame. Het vocht kan achter het glas komen.
*
Stof een eventuele plafond ventilator af om niet voor gek te staan bij het aanzetten van de fan. Stofvlokken als sneeuw zullen anders naar beneden dwarrelen.

Onder Stoelen en Banken

*
Haal de gordijnen, vitrage, blinds en luxaflex van het raam en was/clean ze volgens gebruikersvoorschrift. Voorkom zo dat gordijnen gaan krimpen. Zuig de ramen en was de ramen plus kozijnen.
*
Stof en maak de stoelen en banken in de huiskamer schoon. Gebruik een stofzuiger mondje om in de naden/hoeken naar “gevonden voorwerpen” te speuren. Kijk uit met vochtige schoonmaakdoeken op leer.

Comments are closed.